Antioxidáns rendelése

Bodorrózsa és a koronavírus

Ma már mindenkinek ismertek az alap járványügyi szabályok, amelyek folyamatos kiegészítések mellett működnek. A maszk viselése, a rendszeres kézmosás és a kézfertőtlenítés a mindennapjaink részévé vált. De ezen felül mit is tehetünk a megfertőződés elkerüléséért? Csökkenthetjük a megbetegedés esélyét? A megfázásos, influenzás időszakban elengedhetetlenül fontos az immunrendszer megfelelő támogatása és erősítése. Egy stabil működésű immunrendszer segítségével megelőzhetők a betegségek kialakulása, valamint a betegség kialakulása esetén könnyebb és gyorsabb a felépülés is.

Bodorrózsa, mint koronavírus elleni fegyver?

A nepszava.hu oldalon olvashatjuk a cikk címeként, hogy magyar felfedezés lehet a megoldás a koronavírus ellen? A bodorrózsa egy igazán sokoldalú gyógynövény, amely elsősorban a felső légúti megbetegedések kezelésére alkalmazható. Egyedi összetételének köszönhetően pedig hatékony vírusellenes szernek bizonyul.

"„Az elért eredmények alapján feltételezhető, hogy a bodorrózsa-kivonat képes lesz meggátolni a vírusszaporodást, és így megelőzi a fertőzést az emlősök légző-rendszeri nyálkahártyáján is” – mondta Jankovics István. A kutatók igazolták azt is, hogy a növény nemcsak gátolja a vírusok növekedését, hanem egyben irányítja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is, így csökkenti a betegség megnyilvánulási súlyosságát."

https://nepszava.hu/3097384_magyar-felfedezes-a-bodorrozsa-lehet-a-fegyver-a-koronavirus-ellen

Bodorrózsa története és tulajdonságai

A bodorrózsa történetéhez egy görög mitológia is fűződik, miszerint az istenek dupla áldásának köszönheti a növény a nagyszerű tulajdonságait. Ez az aromás cserje elsősorban Görögországban őshonos. Főként az influenza és a megfázás kezelésére alkalmazott növény, amely 1999-ben elnyerte az "Európa gyógynövénye" címet is.

Élettani hatások:

  • Gomba-, vírus- és baktériumölő hatásai is ismertek. A bodorrózsa segítségével hatékonyan kezelhetők a nyálkahártya megbetegedései, egyes gyomor- és bélbetegségek, nemi betegségek és különféle körömbetegségek is.
  • Kiváló immunerősítő és nyákoldó hatású, amely tulajdonságainak köszönhetően hatékony a megfázás és az influenza megelőzésében és kezelésében egyaránt.
  • Rendelkezik továbbá gyulladáscsökkentő és salaktalanító hatással.
  • Serkentő hatása az idegrendszerre összpontosul.
  • Antioxidáns hatása pedig kiemelkedő. A zöld tea polifenol tartalmának háromszorosa található meg a bodorrózsában, így egy igazán erős és természetes immunerősítő terméket ismerhetünk meg.
  • Valamint a bodorrózsa külsőleg is alkalmazható, amelynek köszönhetően segítségével fiatalítható a bőr, ugyanis jótékony hatással van a bőrképre, valamint képes csökkenteni a bőr öregedési folyamatait.

A bodorrózsa tehát egy igazi bomba növény, amely több fronton is képes segíteni a vírusok elleni védekezést. Emellett pedig ne felejtsük, hogy a folyamatos és megfelelő vitaminok pótlása is elengedhetetlen a szervezet számára!

Még több információ ITT!

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!