Immunerősítés, vírusvédelem

Az őszi-téli időszak beköszöntével egyre többen leszünk betegek, náthásak, vagy rosszabb esetben az influenza dönt le minket a lábunkról. A megbetegedések növekedéséhez hozzájárul az időjárás változása, az esőzések, a lehűlés, a nyirkossá váló levegő, amely elősegíti a bacilusok számának gyarapodását. A nappalok rövidülése hatással lehet közérzetünkre is, kevesebb időt töltünk a szabadban és a nyár alatt feltöltött vitaminforrások is leapadnak.

Viszont olyan emberek is vannak, akik a betegségekkel szemben jobban fel vannak vértezve, kevésbé fogékonyak rájuk, tehát erős az immunrendszerük. Immunrendszerünk megerősítése nem lehetetlen feladat, csupán kicsit több figyelmet kell fordítani egészségünkre, amivel hozzájárulunk szervezetünk erősítéséhez. Ugyan a gyengébb immunrendszerűek (idősek, gyerekek, betegek) jobban ki vannak téve a betegségeknek, az erős immunrendszerűek sincsenek teljesen felvértezve az influenza ellen. A jelenleg általunk ismert leghatásosabb védekezés a védőoltás, de szerencsére nagyszámú olyan természetes immunerősítő létezik, amelyekkel ellenállóbbá tehetjük szervezetünket. Azonban ezek nem csodaszerek, tehát jól tesszük, ha már nyáron elkezdjük teletölteni vitaminkészleteinket. Rengeteg gyümölcs és zöldségféle áll rendelkezésünkre ehhez, melyeket vitaminkészítményekkel is ajánlatos kipótolni.

immunvédelem

Immunvédelem

Az immunerősítés egyik alapvető követelménye a megfelelő táplálkozás, amely mellett elengedhetetlen figyelmet fordítanunk a rendszeres testmozgásra is. Bélrendszerünkben válik el, hogy szervezetünk mennyi ásványi anyagot és vitamint tud majd felhasználni. A bélflóra nem csupán a táplálékok lebontásában segédkezik, de meg tudja védeni azt a nemkívánatos vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szemben, valamint az emberi szervezet számára elengedhetetlen vitaminokat is termel. A rostokban gazdag táplálkozás tehát fontos szerepet játszhat az egészségünk fenntartása érdekében. A megfelelő és egészséget támogató táplálkozás mellett, még ha elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk is, fektessünk nagy hangsúly a megfelelő vitaminok pótlására is, amelyre ma már tökéletes készítmények állnak rendelkezésünkre. 

Immunerősítés - vitaminokkal!

Sokan még a mai napig azt gondolják, ha változatosan táplálkoznak, akkor nincs szükség a további vitaminok pótlására. Ez tévhit! Megfelelő táplálkozással sem tudjuk pótolni a szükséges vitamin mennyiséget a szervezet egészséges működéséhez. De melyek azok a vitaminok, amelyek pótlása nélkülözhetetlen az immunrendszerünk számára?

A leghatásosabb immunerősítők közé tartozik még a változatos táplálkozás mellett, a C- és a D-vitamin, a probiotikumok, valamint az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek fogyasztása is nélkülözhetetlen. . Manapság rengeteg vitamin és ásványi anyag komplex létezik, melyekkel szervezetünk hozzájuthat ezen immunerősítőkhöz. Emellett a rendszeres testmozgás elengedhetetlen, amely az immunrendszer erősítése mellett a testre és a lélekre is pozitív hatással van. Továbbá a megfelelő mennyiségű és minőségű  alvásnak is létfontosságú szerepe van immunrendszerünk erősítésében, hiszen szervezetünk ekkor frissül fel a leggyorsabban. Valamint a napi megfelelő folyadék bevitelre is figyeljünk, ugyanis hozzájárul szervezetünk méregtelenítéséhez.

Az immunrendszerünket tehát több fronton is támogathatjuk hatékonyan. Az antioxidáns tartalommal rendelkező élelmiszerek, káros szabad gyök fogó tulajdonságuk révén kiváló segítséget nyújthatnak az egészségünk megőrzésében és helyreállításában egyaránt. 

Antioxidáns hatású termékek

BioCo Retard C-vitamin1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

BioCo Retard C-vitamin 1000mg Csipkebogyós Családi csomag 100db

Nyújtott felszívódású, hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. 

Ár: 3390 Ft
Megnézem

Gránátalma sűrítmény500ml Optima Nutrilab

Gránátalma sűrítmény 500ml Optima Nutrilab

Kétszeresen koncentrált gránátalma sűrítmény, tiszta, finomítatlan gránátalma léből. Angol minőség.

Ár: 4590 Ft
Megnézem
Újdonság

NapfényvitaminZerohistamine antioxidáns formula 30db

Napfényvitamin Zerohistamine antioxidáns formula 30db

Egyedülálló antioxidáns formula, mely hisztaminérzékenység esetén is fogyasztható.

Ár: 5595 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!